dijous, 24 de març del 2011

PER SISENA VEGADA LLIURÀREM ELS PREMIS VICENT MARÇÀ


 
Puntuals a la cita amb la primavera, també aquest any, i ja en van sis, hem lliurat els PREMIS “VICENT MARÇÀ” als alumnes del tercer cicle de primària de les escoles de la ciutat de Castelló. La puixança d’aquest premi singular es manifesta en el conjunt de participants (més de 500 originals presentats), en la quantitat d’escoles implicades (més de 30) i en el nombre de Mestres implicats (més de cent).
La seua excepcionalitat rau en els resultats (un llibre que recull més de 30 relats seleccionats cada any), un acte de lliurament multitudinari(el Teatre Principal, estava ple de gom a gom) i una ampla participació ciutadana que, independentment de posicions, polítiques i altra mena d’interessos particulars convoca entitats de tot l’espectre cultural.
El llibre d’enguany porta el títol de “EL PAÍS DE LES PARAULES” i, com sempre ha fet, el publicà BROMERA en la seua col·lecció LLETRA NOVA nº 46.
Agrair a L’Ajuntament de Castelló, Universitat Jaume I, Acadèmia Valenciana de la Llengua, Totes les escoles de Castelló, Editorial Bromera,Comissió Cívica Vicent Marçà, Col·lectius en defensa de la Llengua, Associació d’escriptors en Llengua catalana, Federació d’escola Valenciana, El Pont. Cooperativa de Lletres, Llibreria Babel i totes aquelles persones que a nivel particular han tirat endavant, un any més aquesta iniciativa per fer present el record i el treball del mestre i amic que fou Vicent Marçà.